top of page

Asociatia Dalia a fost infiintata in 2014 cu scopul de a ajuta copiii care trec prin greutati, in special a celor cu probleme de sanatate care provin din familii cu venituri financiare limitate.

 

In momentul de fata, cel mai important proiect al asociatiei este Centrul de Recuperare Pedriatica Dalia. Acesta va fi deschis la inceputul anului viitor.

In Romania functioneaza extrem de putine centre de recuperare pentru copii. De aceea, copiii care provin din familii cu mijloace financiare adecvate cauta ajutor in alte tari. Insa, datorita costurilor, cei mai multi raman in Romania, unde serviciile de specialitate sunt foarte limitate. 

Asociatia Dalia isi propune sa dea o sansa exact acestor copii si familiilor lor. De curand a fost identificata o cladire cu 2 etaje, care a fost compartimentata exact  pentru nevoile unei astfel de clinici. Urmeaza sa fie utilata si dotata cu tot ce este necesar pentru tratamentul copiiilor cu afectiuni grave (paralizii cerebrale, sindroame, etc)

Pentru cei care vin din alte localitati, o problema deosebita o reprezinta transportul si cazarea, datorita costurilor suplimentare pe care le implica. Pe langa cele 4 cabinete de terapii, noul centru va avea 8 apartamente cu baie proprie, oferite tot gratuit copiilor cu afectiuni grave si apartinatorilor lor. Pentru acestia a fost gandit un program intensiv de recuperare, care va dura cate 2 saptamani. In acest interval copiii vor beneficia gratuit de consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, logopedie, psihoterapie si ergoterapie.

Investitia initala in Centrul de Recuperare Dalia a fost estimata la 100.000 euro, iar cheltuielile lunare administrative vor fi in jur de 10.000 euro

https://asociatiadalia.ro/

bottom of page