top of page

Anemone este o fetiță de 12 ani care s-a născut nevăzătoare. De loc e din Șanovița, dar de 6 ani viața ei se imparte între satul natal și Timișoara, aici fiind înscrisă la Liceul Teoretic Special IRIS ce oferă condiții de educație și instruire copiilor cu deficiențe de vedere profunde, medii si / sau asociate și nevăzătorilor. La Timișoara locuieste împreună cu mama ei intr-o garsoniera închiriată, de 12 m2, care le este și bucătărie și dormitor și loc de învățat în același timp. Mama Anemonei primește indemnizația de însoțitor iar tatăl lucrează la firma de salubritate din Șanovița. 

Procesul de învățare e condiționat de folosirea unei mașini de scris în alfabetul Braille.

Din păcate mașina de scris pe care o folosea s-a stricat, iar achiziționarea unei alte mașini de scris a devenit o problema pentru părinți. În România e destul de dificil de găsit o astfel de mașină de scris. Pe lângă asta, costul ridicat de achiziție chiar și a unei mașini de scris folosite este o problema pentru părinții Anemonei, deoarece resursele financiare ale familiei sunt foarte limitate, iar cheltuielile ridicate. 

 

O parte din banii strânși in urma campaniei din anul 2021 au fost folosiți pentru a achiziționa o mașină de scris Perkins Braille pentru Anemone. 

DSC09471-1.jpg
bottom of page